Skip to main content

Wie is Annemieke?

Aan het roer van Lef sta ik, Annemieke den Boer

Aan het roer van Lef sta ik, Annemieke den Boer
Ik ben een doorgewinterde leerkracht, moeder van 3 pubers/jong volwassen kinderen. Samen met mijn man David woon en werk ik alweer jaren in en rondom Molenhoek.

Wat ik fantastisch vind in mijn werk is kinderen en jongeren te zien groeien. Dat kan inhoudelijk met schoolvakken zijn, dat kan doordat ze inzicht krijgen in hoe ze leren of doordat ze letterlijk meer vertrouwen in zichzelf krijgen doordat ze inzicht krijgen in wat ze doen en hoe hun omgeving daarop reageert.

Annemieke

In 2009 kreeg ik een grote uitdaging voor mijn kiezen. Ik was al jarenlang leerkracht, mijn gedroomde baan, maar tijdens de zwangerschap van mijn jongste dochter kreeg ik bekkeninstabiliteit. Vanzelfsprekendheden verdwenen en het werd tijd om te zoeken waar mijn passies en gedrevenheid lagen. Dat bleek op het vlak van ‘kinderen zelfvertrouwen laten terugvinden’ te zijn. En ik zeg ‘terug’vinden , want ik geloof dat ieder mens de drive heeft om te leren, maar dat dit gaandeweg beschadigd kan zijn. Vanuit deze intentie heb ik mij eerst gespecialiseerd in ‘remedial teaching’ door een tweejarige masteropleiding te volgen. Hierna heb ik een opleiding kinder- en opvoedcoaching gevolgd. Tussentijds volgenden nog veel kleinere opleidingen.
Inmiddels zijn we al jaren verder en hebben al veel mensen de weg naar Lef gevonden
Ik ga op een positieve wijze oplossingsgericht met kinderen, jongeren en hun ouders aan de slag. Door een open benadering en het uitstralen van rust is er razendsnel een veilig leerklimaat.
Kinderen/jongeren gaan ervaren dat leren, op de manier die bij hen past, fijn kan zijn. Dat leren weer leuk kan zijn.
Kinderen/jongeren/ouders komen letterlijk en figuurlijk in beweging. Die beweging zit ook volop in de lessen en gesprekken.

Annemieke luistert, bemoedigt, vraagt door en werkt graag samen met jou, met kinderen, leerkrachten, intern begeleiders en collega’s/trainers. 

Wat lukt er wel?

Door de begeleiding van Annemieke begreep onze dochter de leerstof veel beter en nam haar zelfvertrouwen enorm toe. De begeleiding van Annemieke is deskundig, betrokken en heel persoonlijk. Zij zag telkens goed wat onze dochter nodig had en stemde dat zo nodig met ons af. Wij waren heel blij met haar begeleiding!

Ouder

Mijn dochter vond de lessen superfijn en noemde Annemieke vaak superjuffie! Door Corona was ze aan huis gekluisterd. Op een slimme manier leerde ze haar al spelend rekenen (met bv coole dobbelstenen, of een hinkelspel) en heeft ze haar fijn geholpen om weer enthousiast te worden voor school.

Vader

Annemieke brengt zoveel beweging en plezier terug in het leren. Ik ken niemand met zoveel leuke fantasie dat aansluit bij een kind .. Ze hebben het nog steeds over de grote vliegenmeppers 🙂

Moeder

Ik vind Annemieke echt een top juf! Ze is super lief en ze doet ook leuke en leerzame dingen! Als ik het kon zou ik je 5 sterren geven!! Groetjes Jade😊

Jade - 11 jaar

Annemieke heeft mij heel goed geholpen vaak als mijn meester iets aan mij uitlegde snapte ik er helemaal niks van maar Annemieke heeft mij op een andere manier altijd heel goed geholpen ze staat altijd voor je klaar als je problemen hebt met bijv. Spelling of rekenen ik ben zelf heel erg vooruit gegaan in mijn vaardigheden en dat allemaal dankzij de hulp van Annemieke.

Evy - Oud-leerling

Annemieke is een lief, fijn en rustig persoon. Ze maakt voor onze zoon het school en leerwerk veel overzichtelijker. Hij ( 15 jaar, dus een mega puber…) gaat altijd graag naar Annemieke toe, zelfs als hij niet kan moet er van hem snel weer een nieuwe afspraak gemaakt worden. Dat geeft aan dat hij het fijn vindt en er op school wat mee kan.

Ouder

Annemieke is aanstekelijk enthousiast, creatief en denkt altijd in oplossingen, ook als die niet meteen voorhanden zijn. Voor onze zoon was leren niet altijd eenvoudig, maar mede dankzij Annemiekes niet aflatende betrokkenheid, kwam hij uiteindelijk heel goed door zijn schooltijd heen.

Moeder

Annemieke is een hele rustige juf en laat iedereen leren op hun eigen tempo en niveau en ze is heel lief.

Liv

De rust en punitiviteit. Kijken naar het kind, wat kan wel en wat lukt. Succes ervaringen opdoen. Dankbaar dat Annemieke op ons pad is gekomen.

Ouder

Ik vond het super gezellig. Eerst wou ik eigenlijk niet maar toen ik was gegaan ben ik zoveel beter geworden. En daardoor kan ik nu VWO doen. Ik ben heel erg blij met de steun die ik heb gekregen.

Leerling

Annemieke en mijn dochter hebben veel lieve, motiverende en bijzondere momenten gehad. Mijn dochter heeft het vertrouwen meegegeven waardoor ze nu durft te zeggen.: ik doe wat ik belangrijk vind. Bedankt voor al het mooie werk.

Ouder

Annemieke is een hele betrokken, kundige liefdevolle RT-er. Ze weet op een hele speelse en leuke manier bij het kind de juiste snaar te raken, waardoor er weer plezier ontstaat in leren en er ruimte komt voor groei. Ze is ook erg ondersteunend naar ouders en bereid om mee te denken, om een passend plan te maken in samenwerking met school. Als ouder en als GZ-psycholoog raad ik haar echt aan... ze doet haar naam eer aan L = liefdevol, E = expert, F= Fantasierijk.

Moeder - GZ psycholoog

Adres

Middelweg 38

6584 AH

Molenhoek