Skip to main content

Wat heeft LEF jou te bieden?

Begeleiding op school of in de praktijk

Lef biedt begeleiding aan kinderen bij wie leren of opgroeien anders gaat. Die begeleiding bieden we op verschillende manieren. Tijdens een intakegesprek gaan we samen op zoek naar wat er nodig is voor jullie situatie. We zetten op een rijtje wat er aan de hand is. Wat nodig is. Wat er wel werkt. Aan het eind van het gesprek weten we meestal welke weg we gaan volgen.

De combi rt – coaching

Remedial teaching is een vrij technisch vak. Je herhaalt de leerstof op een andere manier. Soms is het nodig om vooral technisch met de leerstof aan de slag te gaan. Zo hebben kinderen die moeite hebben met spelling baat bij het aanleren van spellingsregels en kinderen met moeite met rekenen kunnen vooruit wanneer ze weten welke strategieën (ik noem ze vaak rekengeheimen) er zijn en welke bij ze passen.
Toen ik in 2010 begon met het geven van remedial teaching merkte ik al snel dat het werkelijke ‘leerobstakel’ vaak niet zit in spelling of rekenen. Een kind met weinig zelfvertrouwen, leert nu eenmaal lastiger. Als je denkt dat je niet kunt rekenen, hoe lukt het je dan nog om AAN te gaan bij een instructie?! En als je de LAT op 3 meter hoog legt, hoe kun je die dan bereiken? Als je gedachten de hele tijd bij je gescheiden ouders of je zieke oma gaat, hoe kun je je dan nog concentreren?!

Begeleiding vanuit een arrangement

Lef verzorgt de uitvoering van arrangementen op diverse scholen. Vaak vinden scholen Lef en schakelen ze Lef in als er begeleiding nodig is op een breder gebied dan enkel rekenen, lezen en spelling.
Lef biedt scholen de mogelijkheid om op basis van een tijdelijke overeenkomst deze arrangementen in te kopen. Op deze manier is er geen sprake van een noodzakelijke formatieplaats en/of verplichtingen als de leerling de school verlaat.

Brugklastraining

Naar de brugklas gaan is voor iedereen spannend. Maar als je al een beetje onzeker of verlegen bent of wordt gepest is het extra spannend...! In deze training gaan we aan de slag met weerbaarheid en sociale vaardigheden. Je bereidt je alvast een beetje voor op alle veranderingen die gaan komen. Je leert voor jezelf op komen als er dingen gebeuren die je niet fijn vindt. Je oefent hoe je contact maakt met je nieuwe klasgenoten. En doordat je meer zelfvertrouwen gaat uitstralen, maak je makkelijker vrienden en word je minder snel gepest. Je zult zien dat je zekerder wordt van jezelf!
Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal 6 kinderen die op dit in groep 8 zitten. Het is ook mogelijk om een individuele brugklastraining voor kinderen uit groep 8 of kinderen die in de brugklas zitten aan te vragen. Door middel van gesprekjes, oefeningen, bewustwording van houding en uitstraling gaan kinderen met meer zelfvertrouwen naar school.

Wat nog meer

Groepsgeluk

Systemisch kijken naar situaties vind ik een magische manier. Ik deed er meerdere opleidingen in, zo ook Groepsgeluk. Het materiaal dat hierbij hoor is zo praktisch en visueel dat het perfect in mijn praktijk past.

Rekenbootcamp

Veel van de leerlingen die bij Lef komen houden van bewegen. In de lessen zit dan ook zo veel mogelijk beweging. Zodra het kan doen we oefeningen van het papier en op de grond. Actie!

Teken je gesprek

Teken je gesprek is het visueel maken van een gesprek.

Visuele leerstijl (beelddenken)

Veel kinderen in mijn praktijk, hebben de voorkeur voor een visuele leerstijl. Plat gezegd: Ze hebben filmpjes en plaatjes in hun hoofd. Wanneer ze leren hoe ze met deze vaardigheid kunnen leren, zie ik ze opbloeien. Ze krijgen weer grip op hun leerproces.

Ik leer leren

De ‘Ik leer leren-training van Lef biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Hier ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren.
De ‘Ik leer leren’-training wordt gegeven in groepjes van 4 tot 8 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker, maar ook leuker.
Kosten voor deze training: €229,- voor de training inclusief werkboek €32,50

Adres

Middelweg 38

6584 AH

Molenhoek